Fazole

Pěstujeme některý rok na poli, jiný v zahradě. Diky manželovým rodičům jsem se je naučila vařit i v jejich nezralé variantě. Jediný rozdíl  je v délce vaření a v tom, že odpadá nutnost máčení. Mohu si tedy s klidem ráno vzpomenout že chci vařit z fazolí. (Suché den předem máčím.) Jako nevýhodu vidím způsob uskladnění nezralých fazolí – mražení. Narozdíl od fazolí suchých, které mohou být téměř kdekoli.

Ve většině případů fazole vařím v tlakovém hrnci a poté do připravovaného jídla přidávám.

do 250g
  Zapečené fazole
  Kovbojské fazole
do 500g
  Párky s fazolemi

 

Nezralé fazole
do 100g
  Polévka z nezralých fazolí

fazole - nezralé

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *