Jablka

V létě z jablek, které nelze skladovat vařím děstké přesnídávky s různým ovocem, které obvykle čeká na svou příležitost v mrazáku. Něco málo zavařujeme i samostatně buď nakrájené na kousky – k přidání třeba do pudinku nebo jen tak jako kompot. Nebo nastrouhané k pozdějšímu použití na jablečný závin.

Na podzim jablka ukládáme a skladujeme, z poškozených kusů, jablek nevhodných k uložení a z přebytků jenž bychom za zimu nesnědli necháváme u zahrádkářů vylisovat mošt.

do 100g jedno průměrné
do 200g jedno velké nebo 2 menší
do 500g tři až čtyři jablka
  Jablkový chlebovec
  Pudink z ovesných vloček
  Žemlovka z jablek
do 1kg
více

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *