Jahody

Nejlepší jsou čerstvě utržené. Jako děti jsmejahody je jedli přímo na záhoně ani tu trochu hlíny jsme nevnímali.

 

Skladovat se dají v lednici – ale jen na pár dnů. Na delší dobu je dávám do mrazáku, je však potřeba počítat s tím že zmrznutím ztratí část sladkosti a při rozmrznutí pustí šťávu. Takže třeba do knedlíku je nerozmrazuji, ale dávám celé zmrzlé. Zamražujeme si rovněř dřeň. Je možné si dřeň i usušit a poté jíst coby ovocnou placku. A nebo nejklasičtější z klasických věcí – marmeláda, samotná a nebo třeba ve spojení s rybízem.

Nejklasičtější úprava jahod
Knedlíky naruby
Marmeláda

jahody jak z reklamy copy

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *